You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
  • 15.08.2022

В останні тижні ситуація зі світовими поставками напівпровідникових елементів сильно змінилася. Засоби масової інформації часто кажуть про вузькі місця тільки в автомобільній промисловості, однак виробництво промислових або споживчих напівпровідникових чіпів страждає так само, якщо не більше.

Передісторія нинішньої ситуації полягає в тому, що відповідальні менеджери великих автомобільних компаній, цілком ймовірно, недооцінили масштаби впливу технологічних заборон, введених американською адміністрацією минулої осені. В результаті цього, світовим постачальникам напівпровідникових елементів з осені минулого року не дозволяли використовувати продукцію китайських виробників кремнієвих пластин, таких як SMIC. Це дало поштовх до пошуку виробників кремнієвих пластин за межами Китаю.

За останні кілька днів наші постачальники напівпровідникових чіпів поінформували нас про ситуації, що склалася, встановили коридори аллокації та різко збільшили терміни поставки. Найближчим часом ситуація навряд чи поліпшиться. Терміни поставки чіпів, як очікується, виростуть до 6-9 місяців і більше.

Semikron передбачає потенційну майбутню фазу нестачі комплектуючих:

Кремній - сировина для виробництва пластин

  • Жорсткі обмеження обсягів
  • Збільшення виробництва обмежено і пов'язано з підвищенням цін

Металеві деталі з гальванічним покриттям

  • Термін поставки: 18 місяців

Драйвера

  • Мікроконтролери і інші компоненти в аллокации
  • Значне підвищення цін

Мідь

  • Рівень цін вище, ніж до пандемії
  • Термін поставки сировини - 18 місяців

Пластик

  • Основні ринки - електроніка і автопромисловість
  • Деякі матеріали, такі як поліамід в дефіциті

DCB підкладки

  • Жорсткі обмеження обсягів

Що ми можемо зробити разом, щоб подолати цей період?

Наша мета - показати хороші результати в управлінні майбутньої аллокаціями і ми хочемо запропонувати нашим партнерам кращий сервіс. Організація готується до подальшого збільшення попиту, тому важливо розуміти основні правила розстановки пріоритетів:

  1. SEMIKRON зобов'язується виконувати існуючі контрактні зобов'язання, але будь-яке подальше збільшення обсягів можливо тільки при наявності вільних виробничих потужностей і наявності необхідних матеріалів.
  2. SEMIKRON хоче захистити своїх постійних партнерів. Наші давні партнери довіряють нам багато років і діють відповідно, надаючи справедливі частки своїх обсягів, надійні прогнози і виконуючи свій зобов'язання.

Відповідно, ми потребуємо зобов'язання наших партнерів щодо прогнозів по необхідним типам і кількостям. Щоб поліпшити ситуацію з поставками для всіх клієнтів, Semikron повинен постійно стежити за станом складських запасів і відвантаженням замовлених товарів. Ми сподіваємося, що спільними зусиллями ми впораємося з аллокацією.

Інформація підготовлена спільно з компанією Semikron.

Share this post